Prepaid tegoed toevoegen aan je account Print

• krediet, tegoed, prepaid, prepaid tegoed, opwaarderen, tegoed opwaarderen, prepaid tegoed opwaarderen
  • 1

Met Prepaid tegoed kun je een prepaid saldo creëren op je account om automatisch facturen te betalen, om kleine bedragen af te rekenen of men kun nieuwe producten bestellen en deze voldoen met je prepaid tegoed.

Het systeem controleert altijd of je nog prepaid tegoed over hebt bij een openstaande factuur, heb je niet voldoende prepaid tegoed om de volledige (openstaande) factuur te voldoen, dan zal het systeem eerst het prepaid tegoed afboeken van je openstaande factuur en het bedrag dat overblijft zal dan nog gefactureerd worden.

Voorbeeld: u ontvangt een factuur van 29,- euro, u heeft nog 5 euro aan prepaid tegoed over, dan zal het systeem 5 euro afschrijven van het totale openstaande bedrag en u nog 24 euro factureren.

Hoe werkt het?

Als je inlogt in je account via: https://dashboard.oppidumcloud.host/login/ zie je aan de linkerkant de saldo van je prepaid tegoed met daar onder een knop met opwaarderen.

overzicht prepaid tegoed oppidum cloud dashboard

Als je je prepaid tegoed wilt opwaarderen klik dan op de knop opwaarderen (rode pijl).

Je kunt ook in het menu naar facturatie en dan opwaarderen kiezen.

opwaarderen via menu dashboard oppidum cloud

Zodra je op de knop opwaarderen hebt geklikt kom je in het opwaardeer scherm uit.
kies in dit scherm het gewenste bedrag waar je mee wilt opwaarderen (blauwe pijl) en kies met welke betalingsmethode je wilt opwaarderen (rode pijl) en klik daarna op opwaarderen.

opwaardeerscherm dashboard account oppidum cloud

Afhankelijk van welke betalingsmethode je je hebt gekozen wordt je omgeleid naar een nieuw scherm om de betaling te voldoen of voor aanvullende informatie.

PAYPAL

Kies je voor paypal, dan wordt je omgeleid naar het betaalscherm van Paypal. Log in bij Paypal om het ingevoerde bedrag te voldoen.

iDeal (mollie)

Kies je voor iDeal, dan wordt je eerst doorgestuurd naar een nieuw scherm waar je je gewenste bank kan kiezen en vervolgens wordt je doorgestuurd naar de bank die u gekozen heeft om het bedrag te voldoen.

Automatische incasso (SEPA – Stripe)

We raden je af om je prepaid tegoed op te waarderen via automatische incasso, omdat je prepaid saldo pas wordt verhoogd nadat het bedrag automatisch is afgeschreven van je bank en dit kan maximaal 7 werkdagen duren.

Kies je voor automatische incasso dan wordt je omgeleid naar een nieuw scherm waar je je bankgegevens kunt opgeven en akkoord kan geven voor automatische incasso. Er zal daarna binnen 7 werkdagen een opdracht naar je bank worden verstuurd om het bedrag af te schrijven.
Vul bij naam rekeninghouder de tenaamstelling van de rekening
Vul bij IBAN rekeningnr het rekeningnummer in en klik dan op voeg betaling toe.

Prepaid opwaarderen oppidum cloud

Ben je op zoek naar informatie over hoe je automatische incasso (SEPA) moet instellen:
https://dashboard.oppidumcloud.host/knowledgebase/38/Automatische-incasso-instellen.html

Als je kiest om je prepaid saldo op te waarderen wordt er ook altijd een factuur aangemaakt door het systeem, als je betaling mislukt of je annuleert de opwaardering dan houdt je wel een openstaande factuur over in je account.
Is je betaling mislukt dan kun je via het menu – facturatie – mijn facturen de factuur voldoen. Zie je af van het opwaarderen van je prepaid tegoed en heb je een daar nog een factuur van openstaan, dan kun je contact opnemen met de administratie om de factuur te annuleren.

Heb je nog vragen hierover? Neem dan contact met ons op d.m.v. het aanmaken van een ticket of mail ons op klantenservice@oppidumcloud.nl